Mr. Lawrence

virtuaalihevonen

Sama omistaja, uusi osoite!


© ransu.kuvat.fi

Virallinen nimi Mr. Lawrence Rotu, sukupuoli Suomalainen puoliverinen, ori
Syntymäaika 10.11.2014 (ikä) Väri ruunikko
Säkäkorkeus 167cm Omistaja Diane Hillington (Mette VRL-13589)
Rekisterinumero VH15-031-0586 Kasvattaja Mette (VRL-13589)
Koulutustaso Vaativa B, 130cm Saavutukset -

Luonnekuvaus

Tässä on sitten sellainen paketti, ettei tosikaan! Ehdottomasti molempien vanhempiensa huonot käytöstavat perinyt ori osaa olla mitä raivostuttavin ja oikea munapää pässinpää 80% valveillaoloajastaan.

Tarhasta haettaessa Lawrencen suurinta hupia on kirmata karkuun, niin paljon kuin koivista pääsee. Kiinni ei anneta, vaikka mikä olisi ja houkuttelukin on usein turhaa. Yksin ori ei kuitenkaan halua tarhaan jäädä, vaan yksinjäädessään tulee aidoista yli tai läpi ja vauhdilla tallinpihaan.

Hoitaessa Lawrence on oikea yrmy ja saa jo olemuksellaan heikkohermoisimmat juoksemaan karkuun. Ori osaa kaikki metkut ja tykkäisi litistää harjaajansa itsensä ja seinän väliin. Kavioita ori ei nosta ilman kunnon tuuppaamista ja pään harjaaminen on täysin mahdoton tehtävä, sillä Lawrencen nenä osoittaa yleensä kohti kattoa, kun sitä lähestyy. Varustaminen on vähintään yhtä hauskaa, kuin orin harjaaminen. Satuloidessa ori tähtää kavioitaan varustajan varpaille ja suitsiessa on pää taivaissa. Jos pään saa kiskottua alas, ei ori taatusti avaa suutaan, jotta kuolaimet saisi latettua paikalleen. Kentälle lähdettäessä Lawrence haluaisi päättää tahdin ja mennä eikä meinata!

Lawrencen reippaus jää kuitenkin taluttamiseen, sillä selästä käsin ori on alkuun kankea kuin mikä ja raahustaa painavilla askeleilla eteenpäin. Ori tarvitsee päättäväisen ratsastajan, joka jaksaa työskennellä orin kanssa ja muistuttaa oria eteenpäin vähintään joka toisella askeleella. Kannukset ovat tämän eläimen kanssa välttämättömät, raippa aiheuttaa yleensä vain pukittelua. Kouluratsastuksessa Lawrence loistaa tutun ratsastajan kanssa, joka tietää orin metkut ja on vähintään yhtä kovapäinen kuin Lawrence. Uudet asiat vaativat toistoa toiston perään, jopa kyllästymiseen asti, jotta orin saa kulkemaan kevyesti ja helpon näköisesti. Ilman kunnon verryttelyä Lawrence on jäykkä kuin rautakanki, eikä ratsastuksesta tule yhtään mitään, joten kannattaa varata aikaa kunnon lämmittelyihin ennen työskentelyä.

Esteillä Lawrence vähän reipastuu, mutta ei edelleenkään päästä ratsastajaansa helpolla. Lawrence vaatii suorat tiet ja hyvin hallitun laukan, jotta se edes lähtee ylittämään estettä. Liiallisessa vaihdissa Lawrence unohtaa ponnistaa ja säntää vain esteen sekaan. Lawrence ei katso esteen kokoa, se on aivan yhtä tarkka, oli esteellä kokoa 60cm tai 120cm. Kuitenkin, kun kaikki menee kohdalleen ja ori hyppää, se hyppää hyvin. Yleensä parin esteen jälkeen homma helpottuu ja Lawrence antaa sen verran periksi, että suorittaa lopunkin radan huolella ja puhtaasti.

Maastoratsuksi Lawrencesta ei ole yksinään, vaan se tarvitsee aina kaverin. Yksinään Lawrence hermostuu ja palaa yleensä tallille tuhatta ja sataa, joko ratsastajan kanssa tai ilman. Lastauksessa on vähän sama juttu, Lawrence ei ole ikinä se, joka menee ensimmäisenä traileriin. Eikä Lawrencea voi kuljettaa yksin, siitä seuraa vain katastrofi. Kilpailupaikoilla Lawrence käyttäytyy tyypilliseen tapaansa, mutta myös kuumuu helposti ja välillä jää sitten jaruut hukkaan.

Sukuselvitys

i. Mr. Champ
swb
ii. Mr. Magnum iii.
iie.
ie. Älsklig Elsa iei.
iee.
e. Larissa WT
fwb
ei. Goljat Z eii.
eie.
ee. Yves Saint Laurent eei.
eee.

sukuselvitys

sukuselvitys

Jälkeläiset

00.00.0000 o./t. Varsan nimi


Kisakalenteri

00.00.0000Paikkalaji/jaosluokkasija

Päiväkirja

11.07.2015
Lawrence pääsi pois kylmästä ja märästä (ja kovin takapajuisesta) Suomesta, kohti Englannin hulppeita maisemia. Täällä Lawrence tullaan kouluttamaan kilparatsuksi ammattilaisten valvovan silmän alla. Kolmevuotiaana Lawrencella on tarkoitus osallistua ensimmäisiin kilpailuihin ja siitähän on suunta vain ylöspäin ja kohti korkeampia luokkia. Orin aika maalla, pikkutallin perällä on nyt ohi ja vain taivas on rajana sen saavutuksille tästä eteenpäin.
- Diane Hillington

10.11.2014
Lawrence syntyi!

Ulkoasu © M Layouts/ nic0
Ratsutalli Luttanat
Ratsutalli Luttanat