Vellamo BAM

virtuaalihevonen

Sama omistaja, uusi osoite!


© Kuvaaja

Virallinen nimi Vellamo BAM Rotu, sukupuoli Suomenhevonen, tamma
Syntymäaika 15.11.2014 (ikä) Väri rautias
Säkäkorkeus 158cm Omistaja Mette (VRL-13589)
Rekisterinumero VH15- Kasvattaja Sani, Breezy Meadows
Koulutustaso Vaativa B - 100cm Saavutukset -

Luonnekuvaus

Vellamo on...

Sukuselvitys

i. Spontaani Vintiö ii. Viihdyttävä Hevari iii. Hevari-Poika
iie. Velviira
ie. Herttainen iei. Tuulen Kantamoinen
iee. Herkuttelija
e. Keijulaakson Louhi ei. Myrskyhuurre eii. Yksinkertainen
eie. Merivuokko
ee. Keijulaakson Lupiini eei. Laajuski
eee. Keijulaakson Lumme

Viihdyttävä Hevari on 165cm korkea, punarautias suomenhevos-ori joka on luonteeltaan vielä eläkepäivilläänkin erittäin vilkas ja temppuileva herra. Jos tätä oria ei tuntisi, voisi melkein kuvitella kyseessä olevan nuori varsa. Painotuslajia tällä herralla ei varsinaisesti ole, sillä omistajan on ollut erittäin vaikea päättää että mihin lajin ori hänen mielestään parhaiten sopisi villin luonteensa vuoksi. Kumminkin Viihdyttävän Hevarin kanssa on kokeiltu kaikkea esteratsastuksesta valjakkoajoon ja kaikissa lajeissa ori on pärjännyt edes jotenkuten. Tämä ori on siis yleispainotteinen ratsu parhaimmillaan. Jälkeläisiä on tähän mennessä kertynyt yhteensä kaksikymmentä ja enempää tuskin tulee jollei joku ehdota todella hyvää tammaa emäksi.
Hevari-Poika oli 165cm korkea, punarautias suomenhevos-ori jonka kanssa kokeiltiin vähän kaikenlaista lajia sen elinaikana. Voisikin siis sanoa että ori oli yleispainotteinen sillä lajeja kisattiin myös kohtuullisen tasaisesti, eli minkään lajin kisamäärät eivät poikenneet kauheasti toisistaan. Koska Hevari-Pojan omistaja ei osannut myöskään päättää että missä lajissa ori oli paras, ei sitä viety minkään lajin laatuarvosteluun. Kantakirjaukseen ori sen sijaan vietiin ja sieltä tuli kotiinviemisiksi kolmas palkinto.
Velviira oli 163cm korkea, punarautias suomenhevos-tamma joka kilpaili erittäin menestyneesti esteratsastuksessa jopa 130cm korkuisissa luokissa ja tamma olikin todella tunnettu hyppylahjoistaan suomenhevospiireissä. Kisaeläkkeelle Velviira jäikin vasta 17-vuotiaana koska tamman kunto kesti esteiden hyppäämisen erittäin hyvin tuohon saakka ja olisi varmaan kestänyt pidempäänkin muttei tamman omistaja raaskinut rasittaa ratsuaan enää siinä iässä kilpailemalla. Velviira myös palkittiin elämänsä aikana esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa toisella palkinnolla.
Herttainen on 157cm korkea, punarautias, kenttäratsastuspainotteinen suomenhevos-tamma jolta löytyy kapasiteettia vaikka kuinka haastaviin luokkiin. Harmi vain että suomenhevosilla on rajoitukset siitä kuinka vaativia luokkia ne saavat kisata, sillä pienellä treenillä Herttainen pärjäisi varmasti rajoituksia suuremmissa luokissa. Nykyisin kylläkin eläkkeellä oleva tamma ei kylläkään kilpaile enää niin paljoa kuin nuoruusvuosinaan, mutta mielen virkeänä pitämisen vuoksi kilpailuissa tulee kumminkin käytyä edes muutaman kerran parin kuukauden aikana. Varsoja tämä neiti on tähän mennessä saanut yhteensä neljä kappaletta ja enempää on tuskin tulossakaan jos Herttaisen omistajan sanaan on uskominen.
Tuulen Kantamoinen oli 159cm korkea, rautias suomenhevos-ori joka kilpaili pääsääntöisesti esteratsastuksessa. Ihan hirveitä määriä ei tämän orin kanssa kisattu, mutta siitä huolimatta menestystä kertyi ihan kiitettävästi. Esteiden hyppääminen oli selkeästi tämän orin lempipuuhaa ja Tuulen Kantamoisesti näki kyllä tyhmempikin että se nautti lajinsa harrastamisesta. Laatuarvosteluun herraa ei ikinä viety, mutta kantakirjauksessa se sen sijaan kävi saaden ensimäisen palkinnon ja tilaisuuden parhaat pisteet.
Herkuttelija oli 154cm korkea, vaaleanrautias suomenhevos-tamma joka toimi omistajansa harrastekenttäratsuna lähes koko elämänsä. Alkuun tästä tammasta yritettiin nimittäin tehdä valjakkohevosta, mutta hyvin pian huomattiin ettei se ollut Herkuttelijalle sopiva laji ja sen kanssa alettiin harrastamaan kenttäratsastusta. Lähes samantien lajin vaihdoksen jälkeen alkoi menestystäkin kertyä ja tamman nimi levisi laajalti kenttäratsastuspiireissä, joten jälkeläisiäkin alettiin kyselemään. Loppujen lopuksi tämä tamma sai jälkeläisiä huimat kuusi kappaletta, jotka kaikki varattiin jo lähes samantien astutuksen jälkeen.

sukuselvitys

Isän puolen sukuselvitys © *lumienkuli*

Jälkeläiset

00.00.0000skp.Varsan Nimi

Kisakalenteri

00.00.0000Paikkalaji/jaosluokkasija

Päiväkirja

09.07.2015
Vellamo muutti talliin antamaan vahvistusta suomenhevosille puoliveristen joukossa. Nuoresta tammasta odotetaan kouluratojen kuningatarta ja hyvää estehyppääjää. Tulevaisuudessa Vellamolla tullaan valmentautumaan, kilpailemaan ja hienon kilpauran päätteeksi tamma saa myös omaa jälkikasvuaan. Olisi myös hienoa päästä viemään Vellamoa laatuarvosteluihin, mutta antaa ajan näyttää, kuinka korekalle me tämän tamman kanssa oikein kurotamme
- Mette

Ulkoasu © M Layouts/ nic0
Ratsutalli Luttanat
Ratsutalli Luttanat