Manfred

virtuaalihevonen

Sama omistaja, uusi osoite!


© Collytown Shetland Stud

Virallinen nimi Manfred, "Tapio" Rotu, sukupuoli Minishetlanninponi, ori
Syntymäaika 25.10.2012 (ikä) Väri mustankirjava
Säkäkorkeus 75cm Omistaja Mette (VRL-13589)
Rekisterinumero VH14-017-0385 Kasvattaja tuontiponi
Koulutustaso ei ratsasteta Saavutukset -

Luonnekuvaus

Tapio on koko tallin suosikkihurmurikomistus maskottiponi!

Luonteeltaan Tapio ei ole ollenkaan mikään mussukka, vaan keksii aina kaikenlaisia pieniä jekkuja ja saattaa jopa näykkäistä varomatonta hoitajaa, jos jokin ei herraa miellytä. Lutuisen ulkonäön takian Tapion käytös on useimmista kuitenkin vain hellyyttävää, eikä pikkuponin kiukutteluja oteta vakavasti. Tapio tykkää harjaamisesta, jos se kestää alle 15min. Pidemmät puunaussessiot eivät ole rivakan pikkuponin mieleen ja ori muuttuu herkästi kärsimättömäksi. Pienet kengättömät jalat Tapio nostaa kuitenkin ihan hyvin.

Pikkuruisen kokonsa vuoksi Tapiolla ei ratsasteta, mutta pienten vetokärryjen eteen Tapion voi hyvinkin valjastaa ja ori jaksaa helposti vetää perässään pientä nuorta/aikuista tai kahta lasta, maksimissaan kuitenkin 50kg + kärryjen paino. Irtohypytystä Tapiolla on kokeiltu, mutta pikkuorin mielestä se on lähinnä typerä idea, eikä pikkuruinen suostu yli 10cm esteiden yli hyppimään.

Taluttaessa Tapio kulkee reippain askelin perässä ja seuraa usein myös ilman riimunnaruakin. Tarhassa Tapio on oikea aitojen ali möyrijä ja helposti orin löytääkin keskeltä tallipihaa seisoskelemasta, ilman, että kellään on mitään hajua, kuinka poni on siihen päätynyt. Rehuhuoneeseen jos pikkuponi pääsee livahtamaan, ovat rehuämpärit tyhjiä alle aikayksikön.

Sukuselvitys

isä

Martin
minishe, 77cm, rnkrj

ii.

MiniMandel
minishe, 76cm, rnkrj

iii.

tuntematon
Lisätietoja

iie.

tuntematon
Lisätietoja

ie.

Adeline
minishe, 76cm, rt

iei.

tuntematon
Lisätietoja

iee.

tuntematon
Lisätietoja

emä

Princess of Isle
minishe, 75cm, m

ei.

ZigZag
minishe, 75cm, m

eii.

tuntematon
Lisätietoja

eie.

tuntematon
Lisätietoja

ee.

Queen of Isle
minishe, 73cm, rn

eei.

tuntematon
Lisätietoja

eee.

tuntematon
Lisätietoja

sukuselvitys

sukuselvitys

Jälkeläiset

00.00.0000 - t./o. Varsan nimi - e. Emä

Liikutuskalenteri

Maanantai: kärrylenkki
Tiistai: taluttelua
Keskiviikko: vapaapäivä
Torstai: taluttelua
Perjantai: vapaa valinta/vapaapäivä
Lauantai: kärrylenkki
Sunnuntai: taluttelua/vapaapäivä

Hoito-ohjeet

◦ Tapion varusteet ovat sinisiä
◦ Tapiota ei loimiteta, kasvattaa kyllä pörröisen talviturkin lämmikkeeksi
◦ Tapiolla ei ratsasteta, kärryjen kyytiin max. 50kg lasti!

Varusteet


Kisakalenteri

Kilpailut

14.08.2014 / Konkkaronkka / NJ / minishetlanninponioriit / 7/8
07.08.2014 / Aurinkoisen Talli / agility / pikkuponit / 1/11
29.07.2014 / Breandan / VVJ / noviisi parivaljakko, avoin yhdistetty / 1/26
26.07.2014 / Breandan / VVJ / noviisi parivaljakko, avoin yhdistetty / 4/26
21.07.2014 / Elisan Talli / NJ / shetlanninponioriit / 13/13
12.07.2014 / Helmivaara / match show / ponioriit rakennekuvilla / PUN
30.06.2014 / Adina / match show / Shetlanninponit / PUN1

Päiväkirja

27.06.2015
Aivan hillitön myrsky! Ukkostaa ja vettä tulee kuin saavista kaataen! Mitenhän hevoset pärjäävät tarhoissa, pitäisiköhän ne hakea sisään? Lähdin käymään tallilla ja tarkastin hevosia tarhoissaan. Osa ei välittänyt myrskystä laisinkaan, osaa kaatosade selvästikin inhotti. Yksi näistä sateen inhoajista olikin Samppa, jonka nappasin narun päähän ja lähdin kävelyttämään talliin. Matkalla maskottiponimme Tapio näytti niin kamalan säälittävältä omassa tarhassaan, joka oli muuttunut mutavelliksi ja kura ylsi jo melkein ponin vatsaan asti. Lähdimme Sampan kanssa tarpomaan liejuun ja nappasin Tapion toisen narun päähän ja narun toiseen käteeni. Samppa oli vähintään ihmeissään pikkuriikkisestä Tapiosta, mutta tiukalla komennolla molemmat seurasivat perässäni aina talleille asti. Vein ensin Sampan karsinaansa ja heitin sille fleeceloimen selkään, samalla kun Tapio seisoskeli käytävällä ja ihmetteli tallin hevospuolta. Vein myös Tapion omaan karsinaansa ponipuolelle, jonne ori jäi oikein tyytyväisenä piehtaroimaan olkiin. Sitten ei muuta kuin loputkin sadetta ihnoavat eläimet sisälle!
- Mette

05.07.2014:
Sitten olen puuhaillut tämän meidän pikkuherramme kanssa, kenestä kerroinkin jo aiemmin. Tapio on sopeutunut hyvin tallimme elämään ja kerjäileekin herkkuja ja rapsutuksia jatkuvasti. Olen ohjasajanut Tapiota silloin tällöin, että sekin saa hieman liikuntaa. Juoksutuksesta on poni myös pitänyt, varsinkin irtona. Silloin tulee pukkilaukkaa niin että hiekka pöllyää!! Saa tosin olla tarkkana, ettei poni luikertele kentän aitojen ali omille teilleen...
-Tiia

29.06.2014: Shetlanninponi ja kaatosade ei sovi yhteen
Tallillemme saapui oikein ihana ponipallero, Manfred. Tutummin herraa kutsutaan Tapioksi, vaikka tänään olisin halunnut kutsua Tampioksi...
Manfred on todella suloinen otus, joka pienillä töppöjaloillaan viilettää eteenpäin. Se on niin pieni (säkä 75cm) ettei sillä ratsasteta. Se on siis maskottiponi jolla kevyimmät tallilaiset voivat ajaa.
Mutta palataanpas tuohon otsikkoon, miksi se on tuollainen? No vaikkapa siksi kun tuo pikkuinen Herra päätti livistää aitojen ali juuri kun alkoi kaamea kaatosade ! Juoksentelin sitten Tampion...eiku Tapion perässä ympäri tallipihaa. Hauskinta oli, että se oikein nautti siitä kun joku juoksee sen perässä... Lopulta se antoi kyllä kiinni, mutta olin ehtinyt kastua ihan märäksi, vaikka vettä tuli vain alle viisi minuuttia. Mutta pakko myöntää, on tuo kyllä syötävän suloinen...
- Tiia

28.06.2014:
Kuulin tuttavaltani, että hän aikoi luopua yhdestä jääräpäisestä karvakasasta. Ajattelin, että Luttanoille sopisi yksi jääräpää lisää ja menin katsomaan, miltä tämä tapaus vaikuttaisi. Perille päästyäni näin hienoja ratsuponeja, puoliverisiä ja suomenhevosia, mutten yhteen kuvaukseen sopivaa karvaotusta. Katselin paikkoja ja kysyin tuttavaltani, missä karviainen sijaitsee. Vastaus oli, että varmaan jossain tallin takana syömässä, tämä karviainen ei aidoissa pysynyt. Olin jo hetken kauhuissani, että saisin jonkun valtavan aitojen läpi rynnivän puoliverisen, kunnes kävelin tallin taakse. Siellä pieni mustavalkoinen otus söi ruohotupsuja innoissaan. Olin purskahtaa nauruun, tuollainen pieni ja herttainen eläin muka paholainen! Poni tuli luokseni ja teki mieluusti tuttavuutta. Nappasin riimusta kiinni ja taluttelin ponin etupihalle. Kysyin, oliko tämä oikea karkulainen ja sain myöntävän vastauksen. Saisin kuulemma ottaa maskotin mukaani vaikka samantien ja päätin pakata Tapioksi nimetyn otuksen suoraan pakettiauton takaosaan, turhaan 75cm korkeaa ponia varten olisi ollut traileria hakea. Matka sujui hyvin ja pian pikkuinen ponipalleroinen pääsikin jo tutustumaan uuteen kotiinsa ja laumaansa.
- Mette

Ulkoasu © M Layouts/ nic0
Ratsutalli Luttanat
Ratsutalli Luttanat