Tamran Express

virtuaalihevonen

Sama omistaja, uusi osoite!


© Flickr / Andrea Vallejos

Virallinen nimi Tamran Express, "Tana" Rotu, sukupuoli Tanskanpuoliverinen, tamma
Syntymäaika 16.06.2013 (ikä) Väri rautias
Säkäkorkeus 160cm Omistaja Mette (VRL-13589)
Rekisterinumero VH11-077-0046 Ex-omistaja Tiikeri, VRL-10741
Koulutustaso He A, 100cm Saavutukset -

Luonnekuvaus

Hoitaessa Tana tuppaa olemaan melkoinen hätähousu. Levoton liikehtiminen puolelta toiselle sekä karsinassa hyöriminen kuuluvat Tanan perushoitoon, silloin kun tamma ei ole kiinni. Tämä on siis erittäin suositeltavaa hoidettaessa. Käytävälle tamman sitominen onnistuu myöskin yhtä hienosti, vaikka Tana usein testaa pääsisikö sitä irti riimunnnaruista huolimatta. Harjaus onnistuu usein rauhallisesti, mutta niin herkkänahkainen Tana ei siedä kovia harjoja erityisesti päässään tai mahassaan. Tana kyllä huomauttaa selvästi jos nyt on hoitajalla liian raju ote. Varustamisessa ei ole useinkaan ongelmaa, ellei Tana sitten satu innostumaan liiaksi, jota sitäkin tapahtuu aina silloin tällöin. Tanalla käytetään usein pehmustettua satulavyötä sekä pehmeää satulahuopaa. Ratsailla tamman päällä on myös satulan ja suitsien lisäksi jännesuojat, ainakin esteillä.

Ratsailla Tanalla on kyllä energiaa ja virtaa vaikka millä mitalla. On hyvin Tanan tapaista hätäillä turhia ja lähteä jo omia aikojaan liikkeelle, vaikka ratsastaja ei edes olisi vielä selässä. Tamma on kuitenkin hyvin miellyttämisenhaluinen ja yrittää parhaansa aina kun vain siihen on jotain intoa. Aluksi esiintyy melko useasti jäykkyyttä tamman taivuttelussa, mutta tehokkaan ja huolellisen lämmittelyn jälkeen kyllä varmasti Tana lämpenee. Vaikka Tana on kuitenkin suhteellisen nuori, se on silti todella taitava ikäisekseen. Asiat se oppii nopeasti, kunhan jaksaa vain toistaa niitä tarpeeksi useasti. Tana on tasoltaan, kuten aikaisemminkin jo mainitsin, melko taitava. Tana taitaa aina tasapyöreistä volteista aina HeA:n kouluratsastusliikkeisiin. Liikkeissä on usein pientä hiomista, mutta onhan meillä aikaa. Käynti on Tanalla tasaista, mutta nopeahkoa. Ravissa ratsastaja voi tuntea istuvansa kuin mikäkin pomppiva perunasäkki, mutta usein se saattaa johtua Tanan epätasaisen oloisesta ravista. Ravin tahti ja ulkonäkö kuitenkin muuttuu kun on päästy kunnon treenaukseen. Laukassa Tana voi heittää pienet pukittelutkin, tosin tamma ymmärtää käyttäytyä aina tilanteen mukaan. Laukka on mukavan tuntuista, vaikka voikin olla suuriaskellista. Koska Tana tykkää olla huomion keskipisteenä, erityisesti ratsastaessa, se esiintyy aina mielellään ja mahdollisimman hienosti. Kuitenkin kouluratsastuksen edelle menee aina este- sekä maastoesteratsastus. Tana ei varmasti tiedä mitään niin mukavaa kun esteiden yli liitäminen. Kuitenkin kentän keskellä hyppiminen ei ole yhtä ihanaa kuin maastossa samoilu, tietenkin sielläkin esteitä ylittäen. Tana tulee aina terhakkaasti esteelle, ja osaa myös itse hyvin määritellä sopivan hyppykohdan. Yleensä ratsastajan tehtävä on vain ohjata tamman kulkua, tosin vauhtiakin saa usein toppuutella. Huolimattomuusvirheet tulevatkin usein ainostaan liiallisen vauhdin takia, joten siinä kannattaa olla tarkkana. Ponkkua Tanalta löytyy tällä hetkellä metrin verran, sekä rata- että maastoesteille. Tamma tosin kehittyy huimaa vauhtia, joten pian varmasti hyppelee korkeampiakin esteitä, mutta näin aluksi kisaamme ainakin matalimmissa luokissa.

Tarhaillessa Tana viihtyy mielellään vakiokaverinsa kanssa. Tana ei perusta mitenkään muista hepoista, kuin vain omasta ja ihanasta kaveristaan. Ilman kaveria Tana voi helposti ryhtyä omiin puuhiinsa, jotka usein liittyvät jonkun asian tuhoamiseen. Jokin kumma tapa tästä on muodostunut, kerrankin muovinen vesiämpäri oli parina palasena tarhan perällä, eikä tämän jälkeen ole muoviämpäriä Tanan kanssa yhteen laitettu. Riimu voi olla Tanalla hyvin päällä aina (ei öisin) ja näin tamma on helpompi saada tarhastakin kiinni. Tana kuitenkin tulee usein jo vastaan tarhan portille, mutta poikkeuspäiviäkin löytyy.

Sukuselvitys

isä


ii.


iii.


iie.


ie.


iei.


iee.


emä


ei.


eii.


eie.


ee.


eei.


eee.


isä

emä


Jälkeläiset

00.00.0000

Liikutuskalenteri

Maanantai: koulua
Tiistai: vapaa valinta
Keskiviikko: maasto
Torstai: esteitä
Perjantai: vapaa päivä
Lauantai: esteitä
Sunnuntai: koulua
+ Tana käy myös tunneilla ja kisoissa!

Varustekaappi & hoito-ohjeet

◦ Tanan varusteet ovat tummanpunaisia
◦ Pehmuste satulavyöhön ja satulahuovan alle
◦ Jännesuojat ainakin esteille, myös koulutunneille saa laittaa


Kisakalenteri

16.03.2015SpiderwickKERJHelppo1/30
12.03.2015Ryövärin RatsutilaKERJHelppo2/40

Päiväkirja

10.03.2015: Tana muutti tallille.

Kouluvalmennus, valmentajana Sinte, ratsastajana Tiikeri
Valmennuksenne alkoi hyvin, vaikka Tanalla olikin vähän energiaa. Verryttelyjen jälkeen se oli saanut kulutettua energia- varastonsa, ja valmennus sujui rauhallisemmissa merkeissä. Hiukan kankea tamma saatiin vetreämmäksi tekemällä paljon taivutuksia volteilla ja kolmikaarisella kiemurauralla. Pohkeen- väistöt sujuivat kohtalaisen hyvin, muista vain selkeät pidätteet ennen väistättävää pohjetta. Pukkivälikohtauksesta huolimatta sait tamman laukan pyörimään hyvin. Kokonaisuudessaan valmennus meni teidän osaltanne erittäin hyvin. Muista nojata hiukan taaksepäin siirtymisissä.

Ulkoasu © M Layouts/ nic0
Ratsutalli Luttanat
Ratsutalli Luttanat