Mr. Ronald

virtuaalihevonen

Sama omistaja, uusi osoite!


© ransu.kuvat.fi

Virallinen nimi Mr. Ronald "Rolle" Rotu, sukupuoli Suomalainen puoliverinen, ori
Syntymäaika 10.11.2014 (ikä) Väri musta
Säkäkorkeus 170cm Omistaja Mette (VRL-13589)
Rekisterinumero VH15-031-0585 Kasvattaja Mette (VRL-13589)
Koulutustaso Intermediaire I, 110cm Saavutukset -

Luonnekuvaus

Ronald on rauhallisuuden perikuva, tätä oria katsoessa on moni kysynyt: "onhan se varmasti ori?", sillä harvemmin näkee näin hellyydenkipeää ja ystävällistä oria. Tarhasta haettaessa Ronald, tai tutummin Rolle, tulee rauhassa luo heti kutsuttaessa. Ori antaa hyvin kiinni ja kävelee rauhallista vauhtia taluttajan perässä sisälle. Joskus tammat saavat Rollen päätä pyörälle, mutta silloinkin tämä herra tyytyy väin hörisemään niille vastaukseksi.

Hoidettavana Rolle on ihanteellinen, se seisoo rauhassa paikoillaan ja antaa harjata kaikin puolin. Kaviot ori nostaa pyytämällä ja muutkin hoitotoimenpiteet onnistuvat vaivatta. Pesuboksi on ainoa asia, mikä saa Rollen kauhistumaan, joten ori pestään kesäisin ulkona ja talvisin ämpärin ja sienen kanssa käytävällä. Varustaminen sujuu Rollen kanssa helposti, aivan pienimmät eivät ehkä yletä nostamaan satulaa orin selkään, mutta muuten Rollen voisi antaa varustettavaksi kenelle vain. Joskus ori keksii pullistella, kun satulavyötä kiristetään, joten kannattaa tarkistaa vyön kireys vielä kentällä.

Ratsuna Rolle on herkkä ja kuuntelee apuja aina hyvin. Ori on eteenpäinpyrkivä ja sillä on isot ja näyttävät liikkeet. Kouluratsastus on Rollen ehdoton vahvuus, se taipuu vaikka minkälaiselle mutkalle taitavan ratsastajan kanssa. Laukassa Rolle saattaa joskus vähän kuumua, mutta antaa kyllä hyvin kiinni, kunhan ratsastaja muistaa olla helläkätinen, eikä turruta orin suuta jatkuvalla nyppimisellä. Esteistäkin Rolle pitää ja hyppää kivasti, mutta välillä ponnistus lähtee melko kaukaa ja yllättäen, joten ratsastajan on välillä vaikeaa päästä mukaan Rollen hyppyihin. Maastossa Rolle innostuu ja kuumuu herkästi, joten Rollella ei kannata maastoilla yksin, vaan aina joku rauhallisempi iso kaveri eteen, esimerkiksi joku tallin suokeista. Kilpailupaikoilla Rolle käyttäytyy melkein yhtä hyvin kuin kotonakin, uusi paikka ja uudet hevoset tietenkin saa orin pään aluksi pyörälle, mutta rauhallisin ja määrätietoisin ottein verryttelyn ja kilpasuorituksen saa onnistumaan.

Sukuselvitys

i. Mr. Champ
swb
ii. Mr. Magnum iii.
iie.
ie. Älsklig Elsa iei.
iee.
e. Rina van de Rostel
fwb
ei. Friea Webster eii. Rosenthal Rifka
eie. Cancellaresca Caserel
ee. Reverie's Ella eei. Cozy Joe
eee. Elektia IV

sukuselvitys

sukuselvitys

Jälkeläiset

00.00.0000 o./t. Varsan nimi


Kisakalenteri

00.00.0000Paikkalaji/jaosluokkasija

Päiväkirja

10.11.2014
Ronald syntyi!

Ulkoasu © M Layouts/ nic0
Ratsutalli Luttanat
Ratsutalli Luttanat