Lorenzo

virtuaalihevonen

Sama omistaja, uusi osoite!


© suvililja.net

Virallinen nimi Lorenzo, "Lore" Rotu, sukupuoli Connemaranponi, ori
Syntymäaika 18.07.2012 (ikä) Väri ruunikko
Säkäkorkeus 146cm Omistaja Mette (VRL-13589)
Rekisterinumero VH14-035-0187 Kasvattaja tuontihevonen
Koulutustaso He C, 110cm Saavutukset -

Luonnekuvaus

"Heippa vaan kaikki, mä oon maailman hienoin ja komein oripoika Lorenzo!

Tutut kutsuu mua ihan vaan Loreks, vaikkei se ihan mun arvolleni sopivaa olekaan. Mä en nimittäin oo ihan mikään peruspolle, vaan taidan varsinkin tyttöjen sydänten sulattamisen paremmin kuin kukaan muu. Omistaja väittää mua huomionkipeäksi, mutta oikeestihan mä vaan haluan näyttää koko maailmalle, miten paljon mä sitä rakastan. Tästä syystä mun hoitaminen on mitä mahtavinta, mä rapsuttelen ja kiehnään takaisin minkä kerkeän. Jalat nostan pyynnöstä, satulan huolin selkään ja suitset päähän, vaikkei kai kukaan niistä kuolaimista oikein tykkääkään. Suojien laitto mua ainoostaan kutittaa ja silloin ois kiva lähtee vähän haahuilemaan.

Selkääni mä päästän kenet tahansa ja yleensä siellä pysytäänkin ihan hyvin. Mä vaan oon oikeen kova menemään eteenpäin ja jarrut on hukassa kuulemma lähes aina. Mitä sitä matelemaan kun voi olla perillä huomattavasti nopeemminkin! Koulukiemurat ei oo se mun juttu laisinkaan, niihin keskittyminen nyt sais kenen tahansa pään pyörälle ja kaviot solmuun.

Esteet on se mun juttuni. Mä rakastan mennä kovaa ja korkeelta! Mua ei tarvi kahta kertaa kehottaa, jos edessä on vaan jotain, josta hypätä yli! Mä menen, enkä meinaa! Omistajan mukaan mulla on hyvä hyppytyyli ja osaan asetella jalkani oikein ennen estettä. Mitä tommosia pikkuseikkoja miettimään, tärkeintä on, että mennään ja kovaa!

Maastoretket on aivan yhtä lemppareita kuin esteetkin! Siell on niin ihana kirmata ja välillä innostuessa vähän hypähdelläkin. Uiminen on jotain niin siistiä, ettei mitään rajaa! Omistaja on kuulema aina kauhuissaan, jos joku meikäläisen kanssa maastoon suuntaa, mutta kyllä sieltä ainakin tähän mennessä ollaan yhtenä kappaleena aina kotiuduttu, ihan turhaan siis huolehtii.

Muut ponit ja hevoset on mun lemppareita kans. Mahtavia leikkikavereita kerrassaan. Tytöistäkin mä tykkään, mutten mitään hirveetä mekkalaa pistä niitten takia pystyyn. Muutenkaan en pidä itestäni kauheeta meteliä muitten seurassa, vaan käyttäydyn yleensä ihan fiksusti."

Sukuselvitys

isä


conn

ii.


conn

iii.

tuntematon
Lisätietoja

iie.

tuntematon
Lisätietoja

ie.


conn

iei.

tuntematon
Lisätietoja

iee.

tuntematon
Lisätietoja

emä


conn

ei.


conn

eii.

tuntematon
Lisätietoja

eie.

tuntematon
Lisätietoja

ee.


conn

eei.

tuntematon
Lisätietoja

eee.

tuntematon
Lisätietoja

sukuselvitys

sukuselvitys

Jälkeläiset

synt. 00.00. - Varsan nimi - e./i. Emän/isän nimi
synt. 00.00. - Varsan nimi - e./i. Emän/isän nimi
synt. 00.00. - Varsan nimi - e./i. Emän/isän nimi

Liikutuskalenteri

Maanantai: maasto
Tiistai: koulua
Keskiviikko: esteitä
Torstai: vapaapäivä
Perjantai: koulua
Lauantai: esteitä
Sunnuntai: vapaasti valittava
+ Lore käy myös tunneilla ja kisoissa!

Varustekaappi & hoito-ohjeet

◦ Loren varusteet ovat oransseja
◦ Esteillä ja maastossa jännesuojat etusiin


Kisakalenteri

01.02.2015Örpesteet100cm2/34
01.02.2015ÖrpkouluHe C4/41
31.01.2015TeilikouluHe C5/79
30.10.2014Villi-CupkouluHe D1/12
16.10.2014Kisakeskus Perderesiesesteet100cm3/27
08.10.2014Kisakeskus Perderesiesesteet110cm2/12
03.10.2014Kisakeskus Perderesiesesteet110cm3/15

Esteratsastuskilpailut

15.09.2014 / Perderesies / este / 110cm / 4/21
30.08.2014 / Villi-Cup / este / 100cm / 2/37

Kouluratsastuskilpailut

00.00.0000 / Paikka / Laji / Luokka / 0/0

Muut kilpailut

00.00.0000 / Paikka / Laji / Luokka / 0/0

Päiväkirja

24.06.2015 Estevalmennus 100cm
Lämmin kesäpäivä ja meillä Loren kanssa vuorossa estevalmennus. Valmentajaksi olimme saaneet englantilaisen Mo Tarrisonin, huippuvalmentajan suoraan Keski-Euroopasta. Tunsin itseni ja ratsuni oikein energisiksi, tätä päivää ja valmennusta me olimme odottaneet jo kauan! Verryttelimme ravissa, teimme paljon ympyröitä ja voiltteja ja hyppäsimme kerran pienen pystyn. Sen jälkeen nostimme laukan ja laukassa käänsin Lorea paljon ympyröille ja volteille, sillä ori oli tänään tavallista energisempi. Valmentaja katsoi kaahaamistamme hiamen alta kulmiensa ja mietti selvästikin, mitä Loren kaltainen pikkuponi teki hännen valmennettavanaan, hänhän oli tottunut upeisiin, 160cm hyppääviin puoliverisiin. Kun Loren laukka alkoi pysyä hallinnassa, hyppäsimme pienen pystyn myös laukassa. Lore innostui esteestä niin, että vauhti nousi taas aivan uusiin lukemiin ja sain ihan tosissani käntää oria voltille, jotta vauhti hidastui.
Tästä pääsimmekin itse tehtävään, esterataan, joka koostui 100cm lankkuesteestä, 100cm muurista, 90cm viuhkasta ja 90cm vesiesteestä. Valmentajamme kehotti keskittymään lähestymisiin ja siihen, että Loren vauhti pysyisi kurissa. Helpommin sanottu kuin tehty tämän rakettiponin kanssa. Aloitimme päädyssä laukkaympyrällä, jonka jälkeen suuntasimme radalle. Lore laukkasi tapansa mukaan vauhdikkaasti, mutta kuitenkin kevyesti ja totteli myös pidätteitä hyvin. Ori hyppäsi vaivattomasti ensimmäisen lankun, jolta käännyimme tiukasti muurille. Lähestyminen muurille olisi voinut olla parempikin, mutta Lore hyppäsi silti rohkeasti hieman huonosta kulmasta. Seuraava este oli ison kaarteen jälkeen viuhka, jolle ori ponnisti aivan esteen edestä, lähes puomeja hipoen, mutta onneksi puomit pysyivät paikoillaan. Viimeisenä vuorossa oli vesieste, jonka Lore suoritti tasaisen varmasti. Valmentaja oli suhteellisen tyytyväinen suoritukseemme, mutta pyysi ottamaan kaksi ensimmäistä estettä uudelleen ja pidättämään kunnolla, jotta saamme kaarteen tiukaksi ja lähestymisen suoraksi. Teimme työtä käskettyä ja tällä kertaa lankkueste ja muuri sujuivat kokonaisuutena paljon paremmin, Lorekin malttoi hidastaa ja keskittyä kääntymiseen kaahaamisen sijaan.
Valmentaja näytti tyytyväiseltä ja siirryimme loppuverryttelyyn. Valmentajamme laittoi meidät ravaamaan ympyrälle, jonka varrella oli useita puomeja. Ensin ravasimme niitä aivan tavallisilla väleillä, mutta sitten pikkuhiljaa puomien väliä pidennettiin, jotta Lore oppisi keskittymään jalkoihinsa ja rauhottuisi työskentelemään. Lore idensi hienosti askeltaan ja selästä käsin tunsin, kuinka ori joutui käyttämään selkäänsä ja takaosaansa, jotta pääsi puomien yli. Tälläisiä harjoituksia meidän pitäisi tehdä enemmän, jotta saisimme orin takaosaa vahvistettua ja pääsisimme eteenpäin myös kouluratsastuksen osalta. Valmentaja oli hyvin tyytyväinen näkemäänsä ja päästi meidät kävelemään samalla, kun antoi palautetta.
- Mette

16.07.2014
Lore muutti Luttanoille. Tarkotuksena saada Loresta hieno kisaponi esteille ja vaikkapa poikaystävä ponitammoille. Lore on kotiutunut oikein hienosti, ori ei ollut matkasta moksiskaan, vaan käyttäytyi heti kuin olisi asunut täällä aina. Luonteensa puolesta Lore on täysi kymppi, mitä nyt aloittelijat saattavat hieman olla reippaan pojan kanssa helisemässä. Luulisin kuitenkin Loresta muodostuvan kestosuosikki kokeneemmilla ja erityisesti estetunneilla.
-Mette

Ulkoasu © M Layouts/ nic0
Ratsutalli Luttanat
Ratsutalli Luttanat