Pink Ink

virtuaalihevonen

Sama omistaja, uusi osoite!


© ransu.kuvat.fi

Virallinen nimi Pink Ink, "Inkku" Rotu, sukupuoli Suomalainen Ratsuponi (50%), tamma
Syntymäaika 10.10.2010 (ikä) Väri ruunikko
Säkäkorkeus 139cm Omistaja Mette (VRL-13589)
Rekisterinumero VH14-029-0290 Edellinen omistaja Anita (VRL-00574)
Koulutustaso helppo A, 110cm Saavutukset -

Luonnekuvaus

Aikaisemmassa elämässään Inkku oli junnujen kisaponi ja ruusukehai, mutta siirtyi hieman kevyempään käyttöön ja opetusmestariksi pienemmille tuntilaisille.

Joskus Inkku muistuttaa huonosti suljetuista karsinan ovista vaeltelemalla pihapiirissä, mutta antaa kyllä helposti kiinni. Muita pahoja tallitapoja ei onneksi löydy, vaan kaikki hoitotoimipiteet, kuljetukset, raspaukset ja erikoisemmatkin tilanteet sujuvat ongelmitta.

Vauhtia rakastava Inkku on hypätessä tarkka jaloistaan ja uusinnoissa lyömätön. Kapasiteettia löytyy kyydissä pysyvän kuskin kanssa 110cm asti, koulussa startattu helppoa A:ta. Säpäkkä neiti osaa myös paikalta poistumisen jalon taidon eikä anna ratsastajansa vain nuokkua selässä. Talutusratsuna toimii kuitenkin ihanteellisesti.

Sukuselvitys

isä


suomalainen rp (50%), 140cm

ii.


connemara

iii.

tuntematon
Lisätietoja

iie.

tuntematon
Lisätietoja

ie.


fwb

iei.

tuntematon
Lisätietoja

iee.

tuntematon
Lisätietoja

emä


suomalainen rp (50%), 142cm

ei.


new forest

eii.

tuntematon
Lisätietoja

eie.

tuntematon
Lisätietoja

ee.


fwb

eei.

tuntematon
Lisätietoja

eee.

tuntematon
Lisätietoja

sukuselvitys

sukuselvitys

Jälkeläiset

synt. 00.00. - Varsan nimi - e./i. Emän/isän nimi
synt. 00.00. - Varsan nimi - e./i. Emän/isän nimi
synt. 00.00. - Varsan nimi - e./i. Emän/isän nimi

Liikutuskalenteri

Maanantai: koulua
Tiistai: esteitä
Keskiviikko: maasto
Torstai: vapaasti valittava
Perjantai: esteitä
Lauantai: koulua
Sunnuntai: vapaapäivä
+ Inkku käy myös tunneilla ja kisoissa!

Varustekaappi & hoito-ohjeet

◦ Inkun varusteet ovat vaaleanvihreitä
◦ Karsinaan ja tarhaan jätetään riimu päässä, jotta saadaan kiinni jos pääsee karkaamaan.
◦ Palkinnot: 25v€


Kisakalenteri

30.10.2014Villi-Cupeste100cm2/32
30.10.2014Villi-Cupkenttähelppo1/7
28.-30.09.2014Kisakeskus Perderesieskenttähelppo1/6

Esteratsastuskilpailut

20.09.2014 / Metsälammen Ratsutalli / villi este / 80-100cm / 5/25
18.09.2014 / Perderesies / este / 100cm / 1/11
21.08.2014 / Perderesies / este / 110cm / 4/22
12.07.2014 / Aurinkoisen Talli / villit esteet / 90-100cm / 2/16

Kouluratsastuskilpailut

12.09.2014 / Perderesies / koulu / He B / 3/22
30.08.2014 / Teili / villi koulu / He B / 8/64
28.07.2014 / Riveller / koulu / He C / 4/34
02.07.2014 / Ratsutalli Luttanat / villi koulu / He B / 3/19

Muut kilpailut

30.08.2014 / Villi-Cup / kenttä / Helppo / 2/17
30.08.2014 / Villi-Cup / maastoesteet / 100cm / 2/19
12.07.2014 / Kadotetut Suomenhevoset / KERJ / Helppo / 4/30

Päiväkirja

19.07.2014: Inkun kanssakin menee hyvin, tosin se oli loukannut jalkansa laitumella ja se oli todella TURVONNUT. Eläinlääkäri kävi sitä katsomassa ja antoi hoito-ohjeita, haava kun oli aika iso... Inkku voi jo paremmin ja sitä voisi alkaa liikuttamaan, mutta hieman hankalaa täältä sängystä käsin... Onneksi Mette lupasi juoksutella ponia, kun olen sairaana. Sillä on todella paljon pöllöily energiaa, joten hyvä että Inkku saa hieman liikuntaa. Helpompi mennä takaisin selkään katsokaas sitten.
-Tiia

05.07.2014: Inkun kanssa meillä menee myös ihan hyvin, ponilla on ollut aika paljon energiaa viime päivinä. Ollaan maastoiltu aika paljon ja hypättiinkin kerran Meten valvovan silmän alla. Esteillä menee ponin kanssa tosi hyvin, vaikka välillä sillä on niin kova vauhti päällä, etten pysy itse mukana hypyissä. Mutta uskon että tähän auttaa aika ja treenaus. Olenkin etsiskellyt kouluvalmentajaa minulle ja Inkulle, olenhan kertonutkin ettei tuo kouluratsastus ole ihan mun juttu.
-Tiia

29.06.2014: Kun hevoset oli ulkona, päätin olla reipas ja putsata karsinat heti. Laitoin radion päälle ja karsinoiden siivous tapahtui hetkessä, sillä samalla mietin päivän ratsastuksia. Ehdin ratsastaa kolme hevosta tänään, Sampan,Inkun ja Abban. Pitää tehdä viikkosuunnitelmat jokaiselle viikolle, sillä jokaiseen päivään olisi hyvä saada mahtumaan neljä ratsastettavaa, eli kaksi noiden mun vakkareiden lisäksi.
Inkun kanssa käytiin maastossa, kun se oli niin pirteällä päällä. Ajattelin sen muutenkin kaipaavan vähän nopeampaa menoa. Maastossa oli ihanaa, kaikki huolet (ne vähäiset mitä minulla on) unohtuivat. En ollut pitkään aikaan käynyt kunnon maastolenkillä! Inkun hoitamisen jälkeen minulla oli vapaata, sillä Mette hoitaisi iltatallin.
-Tiia

27.06.2014: Mette esitteli minulle myös hevoset. Kun katselimme yhtä ponitammaa, joka vaikutti aika säpäkältä. Se kuunteli ääniä tarkasti ja otti spurtteja välillä. Ihailin tammaa. Mette sanoikin sitten, että haluaa nähdä ratsastustani ja nimenomaan juuri tuolla ponilla, Inkulla. En epäröinyt hetkeäkään, sillä olin jo niin myyty tämän paikan suhteen, että halusin näyttää Metelle mitä osaan. Menin siis hakemaan Inkun laitumelta ja se antoikin oikein nätisti kiinni. Vein sen talliin harjattavaksi ja satuloitavaksi.

Kun olin saanut ponin kuntoon, mentiin Meten kanssa kentälle ja hyppäsin selkään. Vauhdikas poni lähti keinuvaan, nopeaan käyntiin. Miten se kipittikään! Yritin heti alussa saada tammaa rentoutumaan, tekemällä voltteja ja pysähdyksiä. Pikkuhiljaa tamma rentoutuikin ja käynti alkoi tuntumaan ja varmaankin näyttämäänkin paremmalta. Tein ratsastaessa ihan perusjuttuja, en viitsinyt heti alkaa vääntämään mitään ihmeellisyyksiä. Hyppäsinkin pari estettä ja voi että ponista löytyi VAUHTIA ja PONNUA. Tätä minä juuri rakastan; vauhtia,esteitä ja hyvin suorittavaa ponia!

Mette piti rauhallisesta tyylistäni satulassa, vaikka aika vauhdikkaasti esteillä mentiinkin. Poni oli kuitenkin hallinnassa kokoajan ja meno näytti kuitenkin hyvältä vaikka vauhtia siis oli. Saisin vakio ratsastettavikseni siis Inkun ja Sampan.
- Tiia

26.06.2014: Estevalmennus 90cm, valmentajana Lanttu:
Kentälle reippaasti asteleva poni sai minut naurahtamaan. " Mähän en näköjään koskaan pääse valmentamaan hevosia. " virnuilin, kuitenkin hyväksyen tilanteen. Eihän poneissa mitään vikaa ollut, varsinkaan tässä yksilössä.
Alkukäyntien ohessa kyselin ponista hieman taustatietoja. Kyselin myöskin tavoitteita ja tämän jälkeen selvensin vielä valmennuksen ideaa. Tänään meinaan harjoittelisimme hieman sarjaesteitä. Radalta löytyisi kuusi "tehtävää", joista kaksi on sarjaesteitä, sekä yksi in-and-out este, kaksi normaalia pystyä ja okseri. Kaikki muut, paitsi innari (40cm), ovat 90cm korkeita. Ratsastaja katsoi kentälle kyhättyä rataa hieman epäuskoisena, mutta suostui taas kerran suunnittelemaani rataan. Sitä paitsi, olisiko hänellä ollut muita vaihtoehtoja ?

Pyysin ratsastajaa keräämään ohjat käsiinsä ja nostamaan sopivasta kohdasta ravin. Verryttely muodostuisi ravityöskentelystä, volttien, kiemuraurien sekä ympyröiden parissa. Ratsukko ratsastaisi läheltä esteitä, koska emme käyttäneet uraa tähänkään rataan. Inkku taipui heti alusta asti hienosti, mutta pyysin ratsastajaa silti jatkamaan taivuttelua, jottei varmastikkaan ponitammalle jäisi jumeja. Suunnanvaihto. Poni yrittikin hetkessä livistää työntekoa kaartamalla kaulansa jännittyneesti ja vilkuilemalla muualle. Ratsastaja sai onneksi tilanteen hallintaan eteenpäin ajavilla avuille ja pään nostolla. Hetkessä Inkku liikkuikin yhtä lentäväisesti kuin aikaisemmin. Esteiden luota ravailu ei tuottanut sille ongelmaa, eikä ponitamma tuntunut edes vilkaisevan esteitä.
Poni kun nyt sitten ravissa tuntui kulkevan loistokkaasti, pyysin ratsukkoa nostamaan laukan uralta ja tekevän ympyröitä, sekä muita kaarevia uria. Muistutin vielä siitä, että ratsastaja sai minä hetkenä hyvänsä hiljentää ponin laukasta raviin, laukassa ei ollut kuitenkaan tarkoitus ajaa ponia henki hieväriin. Nostoja oli sitä paitsi oikein hyvä harjoitella useampaan kertaan. Hetken aikaa laukattuaan ratsastaja hiljensi ohjeiden mukaisesti hevosen raviin ja pyysin suunnittelemaan aina valmiiksi kohdan, josta laukan nostaisi. Silloin laukka myöskin nostettaisiin, eikä jäätäisi ajamaan ponia ravista laukkaan. Ratsastaja ymmärsi hyvin ja laukka nousikin tietyistä kohdista oikein hienosti. Tamma taipui laukoissa yhtä mainiosti kuin ravissa ja pyysin ratsukkoa taas vaihtamaan suuntaa. Ratsastajalle sanoin myöskin, että hänen kannattaisi tällä kertaa koittaa myöskin kevyttä istuntaa laukassa sarjaesteiden kannalta. Poni pääsisi laukkaamaan vapaampaa laukkaa esteille, mikä myöskin parantaisi suoritusta paljon. En kuitenkaan pakottaisi ratsastajaa muuttamaan istuntaansa kevyeeseen istuntaan, laukka sujui ongelmitta myöskin ilman sitä.
Kun verryttely oli valmis laskin pystyjä 60cm ja pyysin ratsukkoa tulemaan ne muutamaan kertaan. Määräsin toki myöskin suunnan, joka meni tottakai radan mukaisesti. Ratsukko lähti kohti ensimmäistä estettä hyvällä laukalla, mutta ratsastaja tuntui unohtavan pohkeen täysin ja poni livisti esteen ohitse. Kerroin virheestä ja ratsukko lähti korjaamaan. Nyt pohje piti ponin linjalla ja esteen ylitse mentiin mahtiloikalla. Pieni naurahdus pääsi taas suustani. Pyysin ratsastajaa nostamaan vasemman laukan, poni kun oli jäänyt oikeeseen laukkaan väärälle kierrokselle. Toinen verryttelyeste oli paljon parempi ja kaikki sujui ongelmitta. Tässä vaiheessa pyysin ratsukkoa hieman hengähtämään välikäyntien merkeissä.

Kun välikäynnit oli suoritettu kertailin ratsukolle vieläkin rataa. Se ei ollut hankala, mutta ohjeita tuntui olevan jopa liiaksi. In-and-out este oli soviteltu kaarevalle uralle, mutta koska korkeus ei päätä huomannut, ei sekään ollut hankala. Ennen kuin päästin ratsukon varsinaiselle radalle, pyysin heitä hyppäämään toisen sarjaesteistä, jotta näkisin, miten poni hyppää sarjoilla. Osaisinpahan ainakin valmistautua neuvomaan tiettyjä asioita. Ratsukko lähti liikkeelle ja tuli hyvällä laukalla sarjan ensimmäiselle esteelle. Ratsastaja pysyi hyvin kyydissä, vaikka este oli 30cm korkeampi kuin verryttelyesteet. Tahti pysyi ja toiselle esteelle tultiin hyvässä linjassa ja ponnistuspaikka oli mainio. Monesti olin tottunut näkemään esteen juurelta ponnistettuja hyppyjä sarjan toiseen osaan, onneksi tämä ratsukko osasi hommansa hyvin.
Vihdoin annoin ratsukolle luvan lähteä radalle ja laukka nousikin hetkessä. Inkku näytti olevan hyvinkin innokas ja kuunteli mitä pienimmistä avuista. Pientä istuntakorjausta huusin pitkin laukkamatkan kohti ykkösestettä. Poni painatteli oikeastaan sopivaa vauhtia esteille, radan sisällä tammaa saisi ehkä vähän hiljentää. Kerroinkin ensimmäisen hypyn jälkeen, joka onnistui muuten loistavasti, että vauhti oli pidettävä juuri sellaisenaan. Ratsukko jatkoi kohti toista estettä, joka oli sarjaeste. Ensimmäinen osa, hyvä lähestyminen ja erittäin voimakas, sekä hyvä hyppy. Toinen osa onnistui yhtä loistavasti. Inkku kiri itselleen lisää vauhtia, ja pyysin ratsastajaa pidättämään pollea hiukan. Aivan niin kovaa ei tarvinnut tälläkään radalla liikkua. Kohti kolmosestettä, jossa tie hieman venyi liian pitkäksi, mutta silti ratsukko pääsi hyvin kolmen esteen innarille. Hyppy, hyppy ja hyppy. Erinomainen suoritus. Kohti toista pystyä, jonka yli päästiin vaivatta. Okseria kohti tullessa ponista näki, että se aikoo himmata vauhtia liiakseen ja hypätä juuresta, mikä ei tällä esteellä onnistuisi millään. Kiritin ratsukkoa ja ratsastaja ei päästänyt hevosta hiljentämään. Okserin yli tultiinkin hienosti ja matka kohdistui kohti viimeistä muttei vähäisintä kaksoissarjaa. Ensimmäinen osa sujui vaivatta, mutta ensimmäisen ja toisen osan välissä tapahtui jotain hämminkiä, mitä seurasi kielto ja paikaltaan esteen yli hyppy. Ratsastaja makasi ponin kaulalla, joka otti vikkelästi jalat alleen ja mitäpä muutakaan tästä seurasi, kuin se, että ratsastaja maisteli hiekkaa. Katsoin selästä alas tullutta hieman huolestuneesti ja pysäytin ponin, joka yritti kiitää ohitseni, rauhoittuen kuitenkin käynnille ja kompastellen ohjiin. Nappasinkin Inkun ohjat käsiini ja talutin ponnun takaisin ratsastajan luokse. Kyselin sattuiko häntä pahasti, mutta vastaus oli selvä ei. Pieni kolahdus ja säikähtäminen, ei muuta. Hän nousikin takaisin selkään hetkessä ja kysyin haluaisiko ratsukko kävellä hetken. Vastaus oli kieltävä, joten kiireen vilkkaa kokosin sarjan toisen osan kuntoon ja pyysin heitä tulemaan sarjan uudestaan. Työtä tehtiin käskettyä ja korjaus oli mitä mainioin. " Hienoa ! "
Toinen ja kolmas kerta meni mainiosti, poni pysyi pohkeiden ja ohjan välissä, sekä kuunteli ratsastajaa samalla kun painatti pitkin kenttää kohti esteitä. Sarjatkin menivät loistavasti. Muutamien istuntakorjausten ja pienien ohjeiden jälkeen päätin päästää ratsukon kohti loppuverkkaa. Toivottavasti ratsastajallekkin jäi hyvä maku suuhun, vaikka hieman hiekkaa maistoikin.

19.06.2014: Inkku muutti tallille.

Ulkoasu © M Layouts/ nic0
Ratsutalli Luttanat
Ratsutalli Luttanat