Mr. Alberto

virtuaalihevonen

Sama omistaja, uusi osoite!


© ransu.kuvat.fi

Virallinen nimi Mr. Alberto Rotu, sukupuoli Suomalainen puoliverinen, ori
Syntymäaika 13.04.2015 (ikä) Väri musta
Säkäkorkeus 169cm Omistaja Mette (VRL-13589)
Rekisterinumero VH15-031-0589 Kasvattaja Mette (VRL-13589)
Koulutustaso Vaativa A, 130cm Saavutukset -

Luonnekuvaus

Alberto on arkaileva ja epäileväinen ori, jolla on kuitenkin iso ego. Laitumelta haettaessa Alberto näkee haamuja matkan varrella enemmän kuin tarpeeksi ja ori on koko ajan säpsyilemässä. Tallissa ori osaa ottaa melko rennosti, mutta kaikki uudet äänet ja tarvikkeet saavat sen säpsähtämään tai vähintäänkin katsomaan kummeksuen.

Hoitaessa Alberto esittää välillä isompaa ja rohkeampaa kuin onkaan. Harjaukselle ori nyrpistelee nenäänsä ja koittaa välillä näyttää hapanta naamaa. Kavioilla ori saattaa yrittää huitoa, joten niitä ottaessa kannattaa olla varovainen. Oria saa komentaa ihan kunnolla, tosin herran mielestä se ei ole hänen arvolleen ollenkaan sopivaa ja komentaminen saakin Alberton usein murjottamaan loppuharjauksen ajaksi. Varustaminen sujuu, kun sen laittaa sujumaan. Suitsimista ori ei vastustele, mutta satulavyötä kiristäessä ori voi yrittää näykkiä, tähänkin auttaa tarvittaessa kovakin komento.

Selkään noustessa Alberto yrittää joskus myös näykkäistä, joten selkään kannattaa nousta nopeasti korokkeelta. Alkukäynneissä Alberto unohtuu usein haaveilemaan ja laahustaa pitkin kenttää, kunnes huomaa, että estevaraston ovi onkin eri asennossa kuin edellisenä päivänä ja sitähän pitää toki säikähtää. Säikähtäessään Alberto ei käynnissä lähde eteenpäin, vaan lähestulkoon hypähtää neljällä jalalla ilmaan. Ohjat kannattaa siis pitää heti alusta asti sopivalla tuntumalla ja tarkkailla ympäristöä koko ajan. Ravissa Alberto jatkaisi mielellään haaveilua ja laahustamista, mutta muutamalla muistutuksella ori kyllä liikkuu eteenpäin haluttua vauhtia. Ravissakin Alberto saattaa säpsähdellä milloin mitäkin ja tekee silloin komeita sivuloikkia, joista on yksi jos toinenkin ratsastaja tullut alas. Alberto on myös herkkä suustaan ja jos sinne jää yhtään roikkumaan, vispaa ori päänsä taivaisiin ja juoksee niin lopputreenin. Laukassa Alberto harvemmin säikkyy mitään, vaan innostuu kunnolla ja silminnähden kiinnostuu tehtävistä. Laukka Albertolla on reipas ja korkea, oikein komeannäköistä.

Kouluratsuna Alberto usein keksii kaikenlaista säikyttävää, mutta määrätietoisella ratsastajalla, joka osaa vaatia orilta asioita, Alberto kulkee hyvin ja tekee pyydetyt asiat, muttei yhtään enempää. Tältä orilta ei siis saa mitään ilmaiseksi, vaan kaikki on ansaittava kovalla työllä ja muistettava vaatia työskentelyä koko ajan, eikä saa antaa orin laiskotella. Esteillä Alberto taasen on elementissään ja kiitää esteiden yli kuin paraskin liitokavio. Alberto vaatii vain oikean aikaiset avut ja hyvät lähestymiset ratsastajaltaan ja sen jälkeen ori hoitaa loput. Tiukat kaarteet tuottavat oriille joskus vaikeuksia, mutta muutamilla pidätteillä saadaan vauhti usein sopivaksi ja kääntymisetkin onnistumaan. Maastoon ei tämän hermoheikon eläimen kanssa kannata lähteä, ei edes pomminvarman kaverin kanssa.

Kilpailupaikoilla Alberto ottaa usein vähän stressiä ja säpsyilee varsinkin verkassa kaikkea mahdollista ja mahdotonta. Vaikka Alberto ei kotitallillaan ole mitenkään erityisen tunnettu potkijana, usein vieraissa paikoissa vieraat hevoset saavat herran hermostumaan ja huitomaan takasillaan. Punainen rusetti siis häntään ja kilpakumppanit kannattaa kiertää kaukaa. Riittävän verryttelyn jälkeen Alberto yleensä rentoutuu ja kilpasuorituskin sujuu nappiin. Huonoina päivinä tosin mikään verkka ei ole tarpeeksi, vaan ori kulkee radallakin jännittyneenä kuin viulun kieli ja lopputulos on lähinnä katastrofi.

Sukuselvitys

i. Mr. Champ
swb
ii. Mr. Magnum iii.
iie.
ie. Älsklig Elsa iei.
iee.
e. Alicia
hann
ei. Gunnar eii. Alfnso
eie. Linda
ee. Gryselda eei. Gesundheit
eee. Gisela

sukuselvitys

sukuselvitys


Jälkeläiset

00.00.0000skp.Varsan Nimi

Kisakalenteri

00.00.0000Paikkalaji/jaosluokkasija

Päiväkirja

13.04.2015
Alberto syntyi!

Ulkoasu © M Layouts/ nic0
Ratsutalli Luttanat
Ratsutalli Luttanat